About Products Services Info Contacts
It is the soothing thing about history that it does repeat itself.
Gertrude Stein (1945)

A VICTUS cégcsoport története


1989 A VICTUS Lebensmittelindustriebedarf Vertriebsgesellschaft m.b.H. alapítása a Felbigergasse 38, A-1140 Wien alatt.
1991 A magyarországi VICTUS Hungária Élelmiszeripari Kft. leányvállalat alapítása Budapesten. Ez a másodlagos, új jelenlét Magyarországon lehetővé tette, hogy a vevők saját országukban kapjanak alkatrészeket, szolgáltatásokat, szakmai tanácsokat stb. a MULTIVAC, WEBER, TIPPER TIE és egyéb gépeikhez. 1991-től a VICTUS Hungária Kft. átvette az anyavállalat kereskedelmi ügyleteit és együtt nőtt fel Magyarországon az élelmiszeripar fejlődésével.
1992 Első fejlesztések a műbélgyártás területén és extrudáló berendezés felállítása piaci próbákkal Ausztriában és Magyarországon.
1994 Az exportpiacok felépítése és új külföldi képviseletek Európában és a tengeren túlon.
1996 A cég átköltözik az újépítésű lízing ipari területre Bécsbe, az Eduard Kittenbergergasse 97 A-1230 alá. A gyártási kapacitás bővítése további extrudáló vonalakkal és új termékekkel az UPA műbelek területén.
1997 A konfekcionáló részleg felállítása a legmodernebb gépekkel és magas termelékenységgel. Lehetőség az egyedi vevői igényekhez történő alkalmazkodásra és továbbfejlesztésre.
1998 A többrétegű zsugorítható műbél kifejlesztése (OPA műbelek) és beruházás tőmlőfólia koexrudálására és orientációjára alkalmas berendezésekbe.
1999 A műbelek második generációjának bevezetése a piacra. Az első terméktulajdonságok kifejlesztése a DuPont céggel együttműködve.
2000 Az első publikációk a második generációs VICTAN műbelek összetételéről és egyedülálló tulajdonságairól tetszést aratnak a szaksajtó és a vevők körében.
2001 Két új szabadalom bejelentése az OPA műbelek további típusaira, a következő években történő gondozása, kiegészítése és egyes országokban történő levédése.
2002 Egy új üzem építése és termelőcég alapítása Magyarországon (Budapest környékén): VICTAN Termelési Kft néven. A már 1991-ben alapított VICTUS Hungária Kft. új termeket kap a szerviz, érétkesítés valamint a vevőkörnek szervezett termékbemutatók részére. A VICTUS Hungária Kft. támogatja az újonnan alapított testvércéget a VICTAN Kft-t együttesen a bécsi anyacéggel az alapítási fázisban és az első tevékenységek során. Kapacitásbővítés a konfekcionáló részlegen, valamint beruházások az infrastruktúra javításába.
2003 2003. január 1-től minden VICTAN terméket Magyarországon állítanak elő és értékesítenek világszerte. A VICTUS GmbH. vezeti be Magyarországon a termelést és tanítja be csapatával az új magyar munkatársakat. Ez a fázis sikeresen zajlik, a VICTAN vevők nem találkoznak hiánnyal vagy logisztikai problémákkal.
2004 Beruházások új terméktípusok kifejlesztésére, melyek lehetővé teszik a távolabbi országokba történő értékesítést is. A bécsi VICTUS GmbH. zsugorodik (a Budapesten történő termelés bevezetés befejezése után) és marketing, értékesítési, logisztikai feladatokra koncentrál, valamint a VICTAN termékek új piacokra történő kifejlesztésére.
2006 További beruházások a VICTAN Multisafe vonalba: nagyobb áteresztőképességű műbelek hosszabb eltarthatóságú termékek tárolásához, különösképpen a spanyol és amerikai piacokat célozva. A tevékenység bővítése a spanyol és francia piacra különleges megoldásokkal a hús- és tejipar részére.
2007 Két új szabadalom bejelentése az OPA műbelek további típusaira, a következő években történő gondozása, kiegészítése és egyes országokban történő levédése. 2007-ben a fontos szabadalmak döntő versenyelőnyöket eredményeznek.

2007. december 21-én a VICTUS GmbH társasági tagjai úgy döntenek, hogy a magyarországi VICTAN gyártást eladják a lengyel PODANFOL cégnek. Mivel a két cég termékportfóliója nagyszerűen kiegészíti egymást, az átmenet könnyen végbemegy. A Podanfol ezzel globálissá és jelentősen ismertebbé is válik a nyugati féltekén
2008 2008 első negyedévében a komplett VICTAN termelés beleolvad a Podanfol termelésébe, az átmenet ezzel már 2008 február végére befejeződik. A VICTUS GmbH ezután tanácsadóként tevékenykedik a Podanfol-nak.

A bécsi VICTUS GmbH túlnyomó részt a magyarországi VICTUS Hungária Kft tevékenységeire koncentrál és elkezdi tevékenységét az élelmiszercsomagoló iparban, szállítóként Ausztriába.

2008. júliusától a VICTUS GmbH átveszi a ROVEMA Verpackungsmaschinen GmbH általános képviseletét Ausztriában, kiterjesztve ezzel az élelmiszerek csomagolásában szerzett több éves tevékenységét.